Vali Salim Demir, Blaundos Antik Kentinde incelemelerde bulundu.

Vali Salim Demir, Ulubey Kaymakamlığı ziyareti ve muhtarlar toplantısının ardından, Blaundos Antik Kentindeki kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Uşak Üniversitesi Arkeologları tarafından yürütülen kazı çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Salim Demir, bölgenin kültür varlığını ve medeniyetini gün yüzüne çıkaracak, çok zengin bir tarihi hazinenin üzerinde bulunduklarını, çalışmaların büyük bir hassasiyetle sürdüğünü ifade etti.

Vali Salim Demir, incelemelerine ilişkin olarak şunları söyledi: “Blaundus Antik Kenti, yıllardır bilinen, Uşak’ın en önemli antik kentlerinden bir tanesi, ancak bugüne kadar ciddi bir kazı yapılmamış. Burada çok cüzi, sınırlı çalışmalar yapılmış. Ancak bugünden sonra bu işe çok ciddi anlamda ivme kazandırmak istiyoruz. Hem bakanlık kaynakları hem de yerel kaynakları birlikte kullanmayı düşünüyoruz. Aynı zamanda çok sevindirici bir konu olarak da bizim kendi şehrimizin üniversitesi, yani Uşak Üniversitemizin kazı ekibi ve şu anda kazı ekibimizin başkanı hocamız da yanımızda bu kazıyı yürütecekler. Zannediyorum birkaç yıl içerisinde çok güzel bir yapı ile karşılaşacağız, şu anda antik kentte cadde üzerindeyiz, burası antik kentin en merkezi yerlerinden bir tanesi. Yolların altlarında sanıyoruz ki kanalizasyon şebekesi var, içme suyu ile ilgili eklentiler var. Bu antik kentin her şeyi var; stadyumu, tiyatrosu, tapınağı, kilisesi her şeyi olan çok ciddi bir yer. Bu yapının çok kısa sürede ayağa kalkacağına inanıyoruz. Kazılarımızın daha sağlıklı yürümesi için Uşak Valiliği olarak da her türlü desteği vermek istiyoruz. Şu anda burası ile ilgili bu sene içerisinde yapılacak çalışmalarla ilgili önemli sayabileceğimiz levhalama işlemi devam ediyor. Onlar da kısa süre sonra buraya monte edilecek, dolayısıyla hangi mekânda ne var onu buraya gelenler kolaylıkla görmüş olacaklar.”

Vali Salim Demir, kazı çalışmalarının devam ettiği bölgeye, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın üst düzey yetkililerini de getirip, kazı çalışmalarıyla ilgili bakanlıktan da en azami desteği almayı planlıklarını belirterek, kazı çalışmasında emeği geçen işçisinden arkeoloğuna kadar çalışmalarda görev alan herkese teşekkür edip kolaylıklar diledi.

KAYNAK : www.usak.gov.tr

Blaundos Gezi Foto

Okunma 6131 defa

Ulubey Haber

  • Aşağı Mahalle Gül Sokak
  • Ulubey / Uşak
  • Tel : +90 505 778 70 24
  • E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FOTOĞRAF

Top