Ulubey Kanyonları Doğa Sporları Derneğince "Kanyon Yürüyüşü" Düzenlendi.

Kaymakamlığımız ve UKDOS (Ulubey Kanyonları Doğa Sporları Derneği ) olarak, Sayın Valimiz Ahmet Okur  ve Uşak protokol üyelerinin katılımıyla, Ulubey Kanyonlarında yürüyüş etkinliği düzenlendi. 

Ulubey Kanyonları Doğa Sporları Derneği tarafından dünyanın en uzun ikinci kanyon olarak bilinen Ulubey Kanyonları'nda yürüyüş düzenlendi.

Otobüslerle Avgan köyü yakınlarına gelen Uşak Valisi Ahmet Okur ve davetliler, ABD'deki Grand Kanyonu'nun ardından 75 kilometre uzunluğuyla dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak bilinen Ulubey Kanyonları zeminine indi. 

Ulubey Kanyonları Doğa Sporları Derneği Başkanı Tarık Coruk, yürüyüş öncesi 8 kilometrelik rota hakkında katılımcılara bilgi verdi. Daha sonra grup tek sıra halinde kanyon zemininde ilerlemeye başladı. Pepuza antik kenti önünde bölge hakkında bilgi alan doğa severler, tarihi su yolu üzerinden yaklaşık 4 saatlik yürüyüş sonrası Karahallı ilçe sınırlarındaki Cilandras Köprüsü'ne ulaştı.

Vali Okur, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kanyonların tanıtımı için hazırladıkları projelerle ilgili bilgi verdi. Doğasevenleri bölgeye davet eden Vali Okur, "Bölgenin Milli Park ilan edilmesi için çalışmalar sürüyor, kanyon bölgesinde yürüyüş yolları yapılacak, kamp alanları oluşturulacak. Gerçekten çok keyifli yürüyüş güzergahları var. Doğa harikası bölgeye daha fazla ziyaretçi çekmek istiyoruz." dedi. 

Ulubey Kanyonları Doğa Sporları Derneği Başkanı Tarık Coruk ise bölgeye ziyaretçi ilgisinin arttığını belirterek, dernek olarak ziyaretçilere yardımcı olduklarını söyledi. 

Yürüyüşe Vali Ahmet Okur'un yanı sıra Uşak Jandarma Komutanı Nedim Selbisu, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Ulubey Kaymakamı Ahmet Solmaz, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

KAYNAK : USAK.GOV.TR

Okunma 3015 defa

Ulubey Haber

  • Aşağı Mahalle Gül Sokak
  • Ulubey / Uşak
  • Tel : +90 505 778 70 24
  • E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FOTOĞRAF

Top