Uşak'ın Ulubey İlçesinde Orman Yangınları

UŞAK HABER: Ulubey ilçemize bağlı Çamlıbel ve Aksaz köyleri civarında 11 farklı bölgede çıktığı bildirilen orman yangınları korkuya neden oldu.

Uşak'ın Ulubey ilçesinde 11 farklı bölgede başlayan orman yangını köylülerin ve itfaiye ekiplerinin 2 saat süren çalışmaları sonucunda söndürüldü.
Çıkan yangınlarda 5 hektar orman arazisi zarar görürken, köylülerin yangını fark ederek hemen İtfaiye'ye haber vermesi ve yangına müdahele etmeleri yangının büyümesini engelledi.
Yangın haberini alan Uşak Valisi Ahmet OKUR , Yangın bölgesine giderek söndürme çalışmalarını yerin de takip etti. Yangın söndürme çalışmaları ve çıkış nedeniyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Ulubey Kaymakamı Ahmet Solmaz ve Orman İşletme Müdürü Fikret Araç’tan bilgi alan Vali OKUR, daha sonra Çamlıbel köyüne giderek vatandaşlarla görüştü. Vali Ahmet OKUR gecenin geç saatlerine kadar çalışmaları yakından takip etti.
11 farklı bölgede başlayan yangınlar akıllara kundaklama ihtimalini getirirken, çıkan yangınlar hakkında soruşturma başlatıldı.

KAYNAK : UŞAKGÜNCEL

Okunma 3978 defa

Ulubey Haber

  • Aşağı Mahalle Gül Sokak
  • Ulubey / Uşak
  • Tel : +90 505 778 70 24
  • E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FOTOĞRAF

Top