Ulubey Kanyonu'ndaki Kirlilik

Dünyanın en uzun 2'nci kanyonu olarak bilinen Ulubey Kanyonu'nun kirliliği protesto amacıyla, 17 Aralık 2017 Pazar günü ÇEDAY ve Avgan Banaz Çayını Yaşatma Derneklerinin organize ettiği Ulubey Dereleri ve Banaz Çayı'nda 30 yıldır oluşan kirlenmeye dikkat çekmek için, "Suyuna toprağına ve derelerine sahip çık" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

"Suyuna toprağına ve derelerine sahip çık" sloganıyla düzenlenen yürüyüşe; Banaz Çayı güzergahındaki köyler, Yavu deresi güzergahındaki köyler, ile birlikte yüzlerce insan katıldı.

Uşak Belediyesi önünde toplanan çevre örgütleri üyeleri ile halk pankartlar ve 25 metre uzunluğundaki Türk Bayrağıyla 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'na kadar yürüdü. Bir şenlik havasında gerçekleşen yürüyüş basın açıklaması, şiirler ve halk oyunu gösterileriyle sona erdi.

Sloganlarla kirliliği protesto eden grup adına açıklama yapan Uşak Ulubey Doğal Üretim Çevre ve Dayanışma Derneği Başkanı Arslan Civan, yaşam kaynaklarına sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

ÇEDAY Başkanı Arslan CİVAN AÇIKLAMADA "Başta nitelik ve nicelik olarak yetersiz, zaman zaman çalıştırılmayan arıtmalar yüzünden suyumuz, toprağımız, havamız kirleniyor. Sanayi atıklarının oluşturduğu kirlilik, Ulubey Kanyonu'nu kirletmeye devam ediyor. Uşak Karma Deri Organize Sanayi Bölgesi atıkları, hiç bir işleme tutulmadan Dokuzsele Deresi'ne bırakılıyor. Uşak Belediyesinin yetersiz ve niteliksiz kanalizasyon arıtması yine dereleri kirletiyor. Mermer ocakları, hayvan işletmeleri atıklarını derelere bırakıyor." açıklamasında bulundu. Ayrıca

ÇEDAY Başkanı; "Desteklerinden dolayı Ulubey Belediye Başkanı Sayın Ali Rıza ADA, Ziraat Odası Başkanı Sayın Hasan DEMİRAL'a teşekkür ederken. Ayrıca katılımlarıyla bu ulvi göreve destek veren sayın CHP il ve ilçe başkanlığına, MHP Ulubey ilçe başkanlığına ve İYİ parti ilçe başkanlığına da teşekkürü borç bilirim. Diğer yandan en başından beri hep yanımızda olmuş birlikte hareket ettiğimiz Uşak Çevre Gönüllüleri dernegine Tema Vakfi Uşak İl Temsilciligine Katılımlarıyla yürüyüşümüze renk katan Uşak Zirve Dağcılık Kulübüne, Ayrıca ve özellikle hiçbir baskıya ve telkine kulak asmayıp bireysel olarak bu mitingimize katılan sevgili hemşerilerine" teşekkür ve şükranlarını sundu.

ÇEDAY Ağustos 2017 döneminde de 200 araçlık konvoyla "Ulubey Kanyonu'ndaki Kirliliği" dikkat çekmişti.

Okunma 4697 defa

Ulubey Haber

  • Aşağı Mahalle Gül Sokak
  • Ulubey / Uşak
  • Tel : +90 505 778 70 24
  • E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FOTOĞRAF

Top