Kaymakam SOLMAZ "Sulama Birliği Üyeleri" İle Değerlendirme Toplantısı Düzenledi.

Kaymakamımız Ahmet SOLMAZ ilçemizde 2010 yılında faaliyete geçen ve net 1410 dekar alanın sulanmasına imkan sağlayan pompa sulama sistemi hakkında Sulama Birliği üyeleri ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı.

Bu toplantıda özellikle bu bölgede yeri olup yapılan toprak analizi sonucu uygunluğuna göre Asya armudu,ceviz,badem ve kiraz diken çiftçilerimize verilecek tüm destekler hakkında bilgi verildi.

Özellikle meyveciliğin gelişimi ilçemizin gelecekteki ekonomik kalkınmasına ve istihdama yönelik önemli bir kapı olduğu rakamlarla anlatıldı. Üyelerin Karşılaştığı problemlerin yanında hala su imkanı bulunan alanda kuru tarım ürünleri eken veya boş bırakan üyeler hakkında alınabilecek idari kararlar tartışıldı.

Hayvancılık ve tarımla geçinen İlçemizde bu yatırımların etkin verimli kullanılması her çiftçimizin menfaatine olacaktır.

Kaymakam Ahmet SOLMAZ " Meyvecilik noktasında fidan alımına destek vereceğiz aynı zamanda kuracağımız ekiplerle budama;ilaçlama ;çabalama vb işlerde de yardımcı olunacağını buradan bir daha belirtmek isterim. BU ÇABALARIMIZ SİZ DEĞERLİ HEMŞEHRİLERİMİZ VE İLÇEMİZ MENFAATİNEDİR. Toplantımıza bizlerin ricasını kırmayıp katılan değerli hemşehrilerime Şükranlarımı sunuyorum. " dedi.

KAYNAK :ULUBEY.GOV.TR

Okunma 4747 defa

Ulubey Haber

  • Aşağı Mahalle Gül Sokak
  • Ulubey / Uşak
  • Tel : +90 505 778 70 24
  • E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FOTOĞRAF

Top