Taşyaran Vadisi havadan bir başka güzel

Uşak'ta suyun kayalar üzerinde oluşturduğu şekiller nedeniyle Taşyaran Vadisi olarak adlandırılan ve aşırı soğuklarda akarsuyun donmasıyla "buzdan akvaryum"a dönüşen bölge havadan görüntülendi.

Uşak'ta suyun sert kayalar üzerinde yüzlerce yılda oluşturduğu şekiller nedeniyle yöre halkının "Taşyaran" adını verdiği vadi, havadan görüntülendi. Uşak-İzmir karayolu üzerindeki Yenişehir köyü yakınlarında yaklaşık 57 hektarlık alanda bulunan Taşyaran Vadisi'ni AA ekibi ve Uşak Belediyesi ekipleri havadan görüntüledi. Gediz Nehri'ne bağlanan akarsuyun donmasıyla "buzdan akvaryum"a dönüşen bölgede suyun şekillendirdiği kayalar, özgün bitki örtüsü ve doğal güzellikler dikkati çekiyor.

Uşak Valisi Ahmet Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vadinin yılın her sezonunda farklı manzaralara ev sahipliği yaptığını, kış aylarında da buz tutan suyun doğa severlerin ilgisini çektiğini dile getirdi. Bölgenin turizme kazandırılması için bir dizi çalışma yapıldığını aktaran Okur, vadinin tabiat parkı ilan edilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, şunları belirtti:

"Bölgenin jeolojik açıdan ilginç ve özel bir alan. Üç bölümden oluşan yaklaşık 2 bin 500 metre uzunluğundaki vadi zemininde yürüyüş yolları, yönlendirme levhaları, belirli yüksekliklerde seyir terasları ve asma köprüler oluşturmak istiyoruz. Bölgenin dokusunu bozmadan bu doğa harikasına ziyaretçi çekmeyi hedefliyoruz. Bölgeye gelen ziyaretçilerin bir kaç saat bölgede zaman geçirmesini amaçlıyoruz. İzmir-Ankara kara yoluna çok yakın olan bölge ilimiz için çok önemli bir turizm alanı haline gelecek."

Bölgenin 300-400 yılda oluştuğunun düşünüldüğünü, jeolojik açıdan bir laboratuvar olarak tanımlanan alanın çok özellikli olduğunu dile getiren Vali Okur, hazırlanacak görsellerle vadinin tanıtılacağını ifade etti. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bölgenin gizli kalmış bir doğa hazinesi olduğunu belirterek, "Belediye olarak bölgenin tanıtımı ve turizme kazandırılması için elimizden geleni yapacağız. Sayın Valimizin liderliğinde yapılacak her türlü proje içinde olmak istiyoruz" dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Hüseyin Tekin de Taşyaran Vadisi'nin her mevsimde ziyaretçi çekebilecek potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, "Bölgede farklı jeolojik dokular var. Aileler buraya gelip uzun süre vakit geçirebilir, hiçbir özelliği atlamadan titiz şekilde çalışıyoruz" sözlerine yer verdi.

KAYNAK : UŞAK HABER

Okunma 6611 defa

Ulubey Haber

  • Aşağı Mahalle Gül Sokak
  • Ulubey / Uşak
  • Tel : +90 505 778 70 24
  • E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FOTOĞRAF

Top