Kışladağ'da 2015'in Son Altın Külçesi Döküldü

Kanadalı Eldorado Gold firmasının Türkiye Temsilcisi Tüprag Metal Madencilik firmasının Uşak'ta işlettiği Avrupa'nın en büyük madenleri arasında yer alan Kışladağ Altın Madeni'nde 2015 yılının son altın külçesi 31 Aralık günü döküldü.

Kanadalı Eldorado Gold firmasının Türkiye Temsilcisi Tüprag Metal Madencilik firmasının Uşak'ta işlettiği Avrupa'nın en büyük madenleri arasında yer alan Kışladağ Altın Madeni'nde 2015 yılının son altın külçesi 31 Aralık günü döküldü.

Uşak'ın Ulubey ve Eşme ilçeleri sınırları içinde 9 yıldır faaliyet gösteren Kışladağ Altın Madeni'nde bugüne kadar 73 ton altın üretildi. 2015 yılının son altın dökümü de UşakValisi Ahmet Okur, Tüprag Metal Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ve Kışladağ Altın Madeni Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Ünal'ın katılımı ile gerçekleşti. Vali Ahmet Okur, dökümü gerçekleşen 8 bin 447'nci altın külçesi ile fotoğraf çektirdikten sonra altın madeninde incelemelerde bulunarak üretim hakkında bilgi aldı.

9 YILDA 73 TON ALTIN ÜRETTİLDİ

Tüprag Metal Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, 9 yılda 73 ton altın üretimi gerçekleştirdiklerini belirterek, "8 bin 447'inci altın külçemizin dökümünü yaptık. Kışladağ Altın Madeni'nde 2015 yılında toplam 8.74 ton altın dökümü yapıldı. 2006 yılından bu yana toplam 73 ton altın üreten madenimiz, ülke ekonomisine önemli ölçüde katma değer sağladı" dedi.

Maden sahasında yaptığı incelemenin ardından iş güvenliğinin önemine değinen Vali Ahmet Okur ise, "Madende yaptığımız incelemelerde iş güvenliğine önem verildiği, çevreye duyarlı ileri teknoloji kullanıldığını gördük. Bu konulardaki hassasiyetimizi koruyoruz. Bununla birlikte 240 ton rezerve sahip bir işletme olarak altın madeni, istihdam anlamında ilimize ve ilçelerimize ekonomik ve sosyal açıdan katkı sağlıyor" diye konuştu.

KAYNAK : HABERLER.COM

 

Okunma 4753 defa

Ulubey Haber

  • Aşağı Mahalle Gül Sokak
  • Ulubey / Uşak
  • Tel : +90 505 778 70 24
  • E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FOTOĞRAF

Top