Uşak Güneş Enerjisinden Elektrik Üretim Tesislerine ziyaret.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Zafer Kalkınma Ajansı mali desteği ile Uşak İl Özel İdaresince yaptırılan "güneş enerjisinden elektrik üretim tesislerinde" incelemelerde bulundu.

İnceleme sırasında İl Özel İdaresinde görevli teknik personelden tesis hakkında bilgi alan Başkan Mehmet Nacar konu ile ilgili yaptığı değerlendirme: "Zafer Kalkınma Ajansı mali desteği ile Uşak İl ÖZel İdaresince yürütülen "Güneş fatura Göndermez" adlı proje kapsamında hayata geçirilen güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretim tesisinin tamamlamış bulunuyoruz.

Tesisimiz elektrik enerjisi üretimine başlamış durumdadır. 50 kilowattlık elektrik üretme kapasitesine sahip olan tesisimiz  300.000 TL + KDV'ye mal olmuştur.

İl Özel İdaresine ait asfalt şantiyesinde kendi yerimize kurulan tesiste üretilen elektrik mahsupleşme yöntemi  ile TEDAŞ'a verilecek ve böylece şantiyemizin elektrik ihtiyacı karşılanmış olacaktır.

İlkler şehri Uşak'ta ilk defa hayata geçirilen bu proje ile güzel bir hizmete imza atmış oluyoruz. Bunun faydaları görüldükçe diğer yerlerimizde de benzer tesisler yapılacaktır.

Bunun yanında Banaz şantiyemizde çalışmaları devam eden 3 megawattlık güneş enerjisi tesisinin tamamlanması ile ilimize bağlı tüm köylerimizin içmesuyu depoları için gerekli olan elektrik enerjisi ücretsiz olarak karşılanmış olacaktır. Böylece köylerimize güzel bir hizmet daha vermiş olacağız.

Bu tesisin yapımında emeği geçen başta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş olmak üzere İl Özel İdaresi personeline teşekkür ediyor, tesisin İlimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

KAYNAK : UŞAK İL ÖZEL İDARE

Okunma 4618 defa

Ulubey Haber

  • Aşağı Mahalle Gül Sokak
  • Ulubey / Uşak
  • Tel : +90 505 778 70 24
  • E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FOTOĞRAF

Top